Kurczak z fasolką i ryżem

Kurczak z fasolką i ryżemSzybka i prosta kuchnia dla zabieganych. Rzadko jem mięso. Jeśli jednak już się to zdarzy zwracam uwagę na jego pochodzenie – do przygotowania tego dania zawsze używam piersi z kurczaka z hodowli bio. 

Na patelnię z oliwą wrzucam drobno pokrojoną małą cebulę, przez praskę wyciskam spory ząbek czosnku i 2 kawałki imbiru (takie, by zmieściły się do praski). Jak się trochę podsmaży wrzucam kurczaka, doprawiam solą i pieprzem, dodaję łyżeczkę kurkumy. Po kilku minutach, gdy kurczak będzie już dobry, dodaję mleko kokosowe (ilość zależy od tego jak dużo sosu chcemy otrzymać) i zieloną fasolkę szparagową. Po ok 10 minutach danie jest gotowe do zjedzenia (najlepiej z ryżem). Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...